Nackbesvär av mobilen

Nackbesvär av mobilen

25th september 2018 Av av andreas

Det har framkommit att alltför mycket mobilanvändande kan skapa negativa effekter på vår fysik. Inte minst för att vi glömmer bort att träna eller röra på oss för att vi blir så beroende av mobilen, men också för att det i allra högsta grad kan ge oss mobilnacke. Vad i hela friden är det, då?

Smärtor och skador

Det innebär att när man hela tiden går med böjt huvud över sin telefon och håller den i samma hand, så kan både nacke och axel påverkas och ge oss sura smärtor. Det är därför viktigt att inte hänga över mobilen så att nacken böjs nedåt för mycket, och just på grund av detta kan du köpa ett handtag att fästa mobilen på när du sitter ned eller gör något annat. Ont i nacken kan också vara lömskt eftersom det lätt sätter sig i hela huvudet, i axlar och i bröstryggen. Ofta tror man att det hänger ihop med helt andra faktorer, medans det riktiga svaret härleder till för mycket mobiltittande. Detta kan i sin tur ge upphov till fler skador som ont i tummen och huvudvärk.

Mobilnacke kan i värsta fall ge kroniska smärtor, även om det är förhållandevis lätt att behandla symptomen. Dock måste man ha självdisciplin och vara på sin vakt när man hela tiden använder sin mobil. När vi skjuter fram huvudet så blir musklerna till slut förkortade och när vi böjer huvudet spänns musklerna ända upp i huvudet. Undvik också att kisa, då detta är en stor bov i dramat i samband med huvudvärk och trötta ögon.