Mobiltillbehör med extra funktioner

Mobiltillbehör med extra funktioner

26th december 2019 Av av andreas

Mobiltelefonen underlättar livet för de flesta av oss. Man slipper bokstavligen karta och kompass i vardagen då det finns GPS att tillgå i mobiltelefonen. Man behöver inte heller stegräknare eller föra träningsdagbok, då det finns otaliga smarta appar som hjälper en med det. Men även om mobiltelefonen fyller sin funktion och mer därtill, så kan man vilja förenkla vardagen lite extra. Det är här mobiltillbehören med extra funktioner kommer in i bilden. Ett mobiltillbehör såsom exempelvis ett snyggt mobilskal, kan nämligen fylla flera funktioner på samma gång. Det är just sådana smarta mobiltillbehör vi ska titta lite närmare på.

Mobilskal med olika extra funktioner

Numera finns det mobilskal som fyller flera funktioner än att bara vara snygga eller skydda mobiltelefonen från fallskador. Vilka alternativ som finns är dock väldigt varierande beroende på vilken typ av mobil man har. Det finns nästan oändliga snygga, slimmade och smarta alternativ till iphone 8 skal som dessutom skyddar mobilen och finns till billiga priser. Har man en äldre modell är utbudet inte lika stort, då det hänt mycket på marknaden de senaste åren. Några exempel på smarta mobilskal följer nedan:

  • Mobilskal med korthållare. Om man inte alltid vill släpa omkring på väska och plånbok, kan detta vara lösningen. Det finns mobilskal med inbyggd korthållare. Beroende på vilken mobil man har, kan det finnas i såväl hårt material som läder. Har man redan ett skal man är nöjd med så finns det även korthållare att köpa till, för att enkelt fästa på skalet. På så vis slipper man köpa nytt skal.
  • Batteriskal. Ett batteriskal innebär helt enkelt extra batteritid för mobiltelefonen, och agerar på sätt och vis som en inbyggd powerbank. Hur laddningen görs kan dock skilja mellan olika typer av batteriskal.
  • Mobilskal med stativ. Det kanske verkar som om detta avser ett stort och klumpigt kamerastativ, men i själva verket är det en enkel och smidig detalj som gör det möjligt att ställa mobilen för att se på videoklipp, ta foton eller annat. Det finns även varianter som har en mobilhållare på skalet, för användning i bilen.

Andra funktionella tillbehör till mobilen

Det är dock inte enbart mobilskal som kan besitta flera användbara egenskaper. Självklart kan det vara en fördel att ha allt samlat i mobiltelefonen, men om detta inte är högprioriterat så finns det en rad smarta tillbehör som kan vara aktuella. Nedan följer några exempel:

  • Plånbok med powerbank. Bortsett från att detta alternativ inte sitter på själva mobiltelefonen, så är det lite av en kombination av ovan nämnda varianter. Det är nämligen en vanlig plånbok med plats för flera kort, men som även innefattar en powerbank.
  • Bluetooth-tracker. Det här är inte riktigt ett mobiltillbehör, utan en liten bluetooth-spårare som man fäster på föremål man är rädd om och sedan kan spåra med mobiltelefonen. Det är givetvis väldigt användbart om man exempelvis skulle tappa nyckelknippan på vägen hem, men även om man bara förlagt den i hemmet och vill slippa leta.

Förhoppningsvis har detta gett lite uppslag på några smarta mobiltillbehör som numera finns på marknaden.