Mobiltelefoner för hela slanten

Mobiltelefoner för hela slanten

21st juli 2019 Av av andreas

Det har inte kunnat undgå någon att mobiltelefonerna de senaste åren vuxit till sig rejält. Inte bara i storlek, utan även rent funktionsmässigt. De har nu mognat och blivit enormt sofistikerade i jämförelse med hur det var förr. Minns någon Motorolas så kallade mobiltelefon som man bar runt som någon slags verktygslåda. Det var hårda tider det. Numera har många av oss ett riktigt litet kraftpaket i fickan som vi kan ta fram vid behov. Det är häftigt och det tycker även vår tids allra mest framstående personer.

En sådan, tillika en av världens rikaste män, Warren Buffet, anser att iPhones pris verkligen är i underkant med tanke på vad den tillför till våra liv. Han anser vidare att Appleaktien är undervärderad och har således köpt flera sådana på sistone. Det är antagligen en bra idé för oss alla att göra samma sak, eftersom han ju är ett av världens största börsgenier. En riktig titan. Dock är detta inte en plats för börstips, utan vi skulle ju prata om mobiltelefoner.

En viktig funktion som vuxit fram ur iPoden är detta med att spela musik och podcasts. Vi lyssnar som aldrig förr och det är underbart. Tack vare våra smartphones kan vi ha med oss hela våra bibliotek vart än vi går och reser. I bilen är det riktigt härligt att kunna lyssna. I moderna bilar är det enkelt och snabbt att koppla upp telefonen, men kanske har du en lite äldre bil med en snygg originalstereo som du ogärna byter ut mot en med AUX-ingång eller Bluetooth-funktion. Då kan det vara en mycket smart investering att köpa en fm sändare så att du kan lyssna på din favoritmusik även i veteranbilen. För vad är en biltur utan ett soundtrack? Tomgång.

Teknologijättarna krigar om världsdominans. Det kommer så många olika modeller att det är svårt att hänga med. Modeller såsom iPhone XR delade kritikerkåren när den kom. Kameran var dock, objektivt sett, fantastisk. Samsung har tagit stora marknadsandelar. Huawei växer så att det knakar men har hamnat i blåsväder på sistone. Vi som konsumenter får pröva oss fram till det vi tycker bäst om. Internet är en bra resurs för att hitta rätt. Inte minst på Youtube går det att hitta mycket information och dessutom få se telefonerna i användning, vilket förstås är minst lika viktigt som hur de ser ut när de är avstängda, rent formmässigt så att säga. Det gäller att hänga med i utvecklingen. Se till att hålla er informerade om de nya modellerna som kommer ut. Man vill ju inte få massa dåliga bilder i sitt fotoalbum. Jämför bara bildkvaliteten och kamerorna på nya modeller jämfört med de för låt säga tre år sedan. Skillnaden är enorm.