Mobiltelefonen i arbetet

Mobiltelefonen i arbetet

29th september 2019 Av av andreas

Mobiltelefonen utvecklas ständigt för att möta våra behov och förenkla vår vardag men den agerar dessvärre även tidstjuv allt för ofta. Det bör givetvis finnas vissa tidsbegränsningar för hur mycket man låter sig sitta med sin mobiltelefon om dagarna, men så länge detta sker på fritiden är det endast en själv som sätter normen för detta. Under arbetstid kan mobilen dock bli en stor distraktion, och därför eftersträvar många arbetsplatser att den inte används alls eller så lite som möjligt. Dock är det vanligt och desto mer fördelaktigt att använda en arbetstelefon under kontorstimmarna, då man kan skilja på privatliv och arbetsliv men ändå nyttja teknikens fördelar. Det finns även säkerhetsskäl till att personalens privata mobiltelefoner inte bör användas i arbetet, och därför kan det ibland vara nödvändigt att investera i arbetstelefoner. Nedan går vi vidare in på några av dessa fördelar.

Kommunicera med personalen

Numera finns det många anledningar till att företag är i behov av att låta personalen kommunicera enkelt via mobiltelefonen eller datorn. Det finns de som arbetar hemifrån, arbetar i stora affärslokaler med flera plan eller har kontor på olika orter. Samtidigt behöver många arbetsgrupper hålla kontakt med kunder och klienter samt finnas tillgängliga både online och på mobiltelefonen. Om de anställda, som omfattas av detta, har tillgång till en arbetstelefon kan kommunikationen mellan chefer och medarbetare förenklas. När kommunikationen är på plats är det enklare att få in nya medarbetare i den redan upprättade rutinen. Är man som företagare i behov av ytterligare personal, kan det vara en god idé att ta hjälp av Placera Personal för experthjälp med rekryteringen och därmed få rätt matchning. Nedan nämns några ytterligare kommunikationsfördelar med mobiltelefonen i arbetet:

  • Virtuella möten var medarbetarna än är.
  • Interna chattgrupper för delning av information och uppdateringar.

Användbara appar och program för arbetstelefonen

Med mobiltelefonens utveckling har även en rad appar tillkommit för att hänga med i utvecklingen. Appar är numera en stor del av mobiltelefonen vad gäller olika funktioner, och det finns ett flertal appar som lämpar sig för arbetslivet inom flera olika branscher. Exempel på appar som kan underlätta i företaget är:

  • App för utgiftsrapportering. Dessa appar gör det möjligt för personalen att på ett enkelt sätt skicka in och redovisa utgifter samt att fotografera kvitton direkt via mobilen.
  • Avancerade kalkylatorer. Om det krävs särskilda uträkningsmetoder för vissa medarbetares uppgifter, finns det olika appar med mer avancerade funktioner och uträkningar.
  • Rättstavningsprogram. I yrken där mycket skriftligt arbete eller vid skriftlig kontakt med kunder krävs, kan det vara väl spenderade pengar att investera i ett rättstavningsprogram som även upptäcker grammatiska fel.
  • App för kontorsträning. Vid stillasittande arbete har företaget mycket att vinna på att ta hand om personalens hälsa. Det finns olika appar för kontorsträning, som avser såväl träning som rörelser och hjälper personalen att bryta av i ett fysiskt enformigt arbete. På så vis finns det möjlighet att motverka hälsoproblem som vanligen förknippas med kontorsarbete.

Vidare finns det givetvis otroligt många fler fördelar och egenskaper som en mobil kan erbjuda i arbetslivet, och flera är mer nischade beroende på bransch.