Mobilskal

Mobilskal

3rd juli 2019 Av av andreas

Ett oumbärligt tillbehör till mobiltelefoner är mobilskalet, som numer även kan ersättas av mobilfodral och dylikt. Mobilskal är helt och fullt tänkt att skydda mobilens glas mot sprickor och smuts, men på samma gång har de blivit en designpryl som gärna byts ut då och då. Skalen kan köpas på oerhört många ställen – både ute i de fysiska butikerna, alltjämt som i online-butikerna där man kan hitta ett större utbud. Ofta är skalen gjorda av tålig plast men det finns också andra material att välja mellan.

Designa dina egna mobilskal

Om du vill ha ett personligt mobilskal där till exempel du och dina barn figurerar eller en bild som du tagit utomhus på något vackert motiv, så finns det mängder av företag online som trycker upp ditt alldeles eget unika mobilskal. Det går även att beställa ett egentryckt mobilfodral på läder för en lyxigare känsla. Allt du behöver göra är att snygga till ditt foto och ladda ned det i ett pdf-format eller jpeg och skicka det till företaget i fråga. Ut kommer ett mobilskal som du sannolikt inte ser på någon annans mobil.

Rita och dekorera

Om du vill personifiera ditt skal ytterligare kan du välja speciella pennor som går att rita med på mobilskalen. Det brukar handla om specifika tuschpennor där färgen inte bleks. Att rita är dock bara ett sätt att dekorera ditt mobilskal, eftersom du även kan köpa stenlim och limma på stenar, pärlor eller tygbitar. Se dock till att göra det snyggt och att placera stenarna eller pärlorna på rätt plats, så att de inte skaver och ramlar av. Vill du göra det enklare för dig kan du köpa klistermärken och klistra på dem på passande ställen.

Att dekorera ditt mobilskal såhär kan vara en trevlig sysselsättning för familjen där ni alla får en pysselstund och roar er tillsammans.