En förträfflig kommunikation

En förträfflig kommunikation

10th februari 2019 Av av andreas

Det går givetvis inte att sticka under stol med att en mobiltelefon skänker en ofantligt bra kommunikation. Att vara tillgänglig under dygnets alla 24 timmar är en bedrift, men också något som bör ses på med respekt och ödmjukhet. Ingen är skapt för att hela tiden köra på högvarv, men många tycks dock tro det.

Men om vi skulle ta och se på fördelarna med att kunna besvara frågor dygnet runt, kolla sina profiler eller komma över de senaste nyheterna. För en mobiltelefon är inte bara tänkt för att ringa och texta med. Med en telefon kan du numera ladda ned favoritmusiken, appar som guidar dig rätt oavsett vad du tar dig för, samt tala med dina nära och kära helt gratis tack vare Facetime med mera. Ja, mobilen har blivit en samhällsomvandlare som vår sociala identitet kretsar kring. Utan mobilen är vi inte mycket och den sägs även ha givit upphov till ett nytt språkbruk där förkortningar blir allt vanligare. Den hjälper personer med dåligt lokalsinne att ta sig fram i obygden och även i storstäderna, den är ett ypperligt hjälpmedel att dokumentera fakturor, foton och bevis och den får oss att sprida snabba budskap ute i världen.

En mobiltelefon ägs idag av i stort sett alla i världen – rika som fattiga. Detta har också gjort att beteenden och handlingar har fört oss närmare varandra. Det blir allt svårare att gömma sig eller att mörka fakta när vem som helst kan ta chansen att ta upp sin mobil ur fickan och dokumentera en pågående händelse eller filma i smyg där det vanligtvis är olagligt. Mobiltelefonen är informationskällan nummer 1 och kommer förmodligen att utvecklas i sin teknik under lång tid framöver.

Den har också tagit på sig den förnäma rollen att agera medlare mellan så många olika sorters människor, genom att hjälpa till att knyta kontakter, hålla ihop ett företag eller hitta kärleken. För tack vare alla dejting-appar, molntjänster och system, blir det betydligt enklare att länkas samman i denna stora värld som numera har krympt utan dess like. Mobilen har givit unga som gamla en möjlighet att experimentera med kommunikation på alla plan, vilket också har skapat en ny slags frihet. För genom mobilerna märker vi också att gränsen mellan unga och gamla suddas ut alltmer och att även äldre vågar sig på denna typ av samtal och kommunikation. Så att äga en mobiltelefon har verkligen sina fördelar.